Munkaruházat, munkavédelem, biztonságtechnika.
Vasvári Pál u. 6.
Nyíregyháza
Hétfő-Csütörtök, Péntek, Szombat
8:30-17:00, 8:30-16:00, 8:00-12:00
+36(30)517-22-88
fenoxkft@freemail.hu

Védelem a hőség ellen

Kérje munkatársaink tanácsát, hogy az egyes munkahelyeken ez mit takar.

Védelem a hőség ellen

Kánikula idején a munkaügyi ellenőrök folyamatosan ellenőrzik a meleggel kapcsolatos előírások betartását. A munkavédelmi törvény a munkavégzéshez megfelelő környezetet biztosítását írja elő munkáltatói kötelezettségként.

Kérje munkatársaink tanácsát, hogy az egyes munkahelyeken ez mit takar.

A munkavédelemről szóló törvény kimondja, hogy a munkahelyiségben a munkavállalók létszámát, a tevékenység jellegét és a veszélyforrásokat figyelembe véve elegendő mennyiségű és minőségű, egészséget nem károsító levegőt és klímát kell biztosítani. Ha ez műszakilag megoldhatatlan, a munkavállalók egészségének megóvása érdekében szervezési intézkedéseket kell tenni, egyéni védőeszközt alkalmazni, illetőleg védőitalt juttatni.

Fontos! Amennyiben dolgozója légkondicionáló rendszeres használata mellett folyamatosan megfázásra utaló tünetekkel küszköd, hívjon szakembert. A légkondicionáló berendezéseket nemcsak az egyszerű meghűléses megbetegedések miatt érdemes beállíttatni, rendszeresen tisztíttatni, hanem mert a nedves, párás környezetben többek közt a Legionella Pnemofila kórokozó is megtelepedhet, ami a tüdőgyulladás egy különösen veszélyes fajtáját okozza.

Érdekes lehet
Hidegben is dolgozni kell!

Szólj hozzá